DLPortIO та 32-bit Windows.

Для Windows NT, Windows 2000 та 32-бітних Windows XP, Windows 7 встановлення драйвера DLPortIO.sys та бібліотеки DLPortIO.dll можна провести як звичним для більшості користувачів Windows GUI-інсталятором, так і інсталятором CLI (Command-Line Inteface), через командний файл. Враховуючи те, що користувачі avreal не цураються командного рядка, рекомендую використовувати інсталяцію з командним файлом, архів якої має майже в десять разів менший розмір — близько 17КБ замість близько 170КБ. Воно наче і несуттєво при «нинішніх інтернетах», але ембеддерам звично не розбазарювати ресурси без потреби 🙂 Та й сам процес встановлення мало відрізняється, адже командний файл вже написано, треба лишень його запустити.

Завантаження

Інсталяційні архіви DLPortIO/32 знаходяться на сторінці завантаження програми.

 

CLI-installer

Інсталяція через командний файл вимагає лише зайти під логіном адміністратора і запустити файл DLPORTIO_install.bat.
У випадку Windows 7 навіть нема потреби вимикати UAC (User Account Control), як це іноді рекомендують. Інсталятор, драйвер та avreal працюють нормально і з ввімкненим UAC. Командний файл інсталятора при цьому слід запускати від імені адміністратора.

Run as administrator

Командний файл запише файл драйвера DLPortIO.sys в каталог %SystemRoot%\system32\drivers, бібліотеку DLPortIO.dll в каталог %SystemRoot%\system32 та зробить запис в реєстрі Windows (Windows registry) про запуск сервіса. Необхідно погодитися на внесення змін в реєстр.

Registry update

 

GUI-installer

У випадку GUI-інсталятора достатньо запустити install.exe з правами адміністратора, він без додаткових запитань від системи зробить всі необхідні зміни.
Деякі користувачі зазначили, що для Windows7/32bit перед цим необхідно ввімкнути для програми-інсталятора режим сумісності з WindowsXP sp2 або sp3 і лише потім її запускати.

Compatibility for Windows XP

У моїх експериментах інсталяція проходила нормально і без вмикання режиму сумісності, причому для кожної спроби я відновлював з копії розділ експериментальної системи та заново розпаковував архів інсталяції.


Дивіться також про DLportIO та 64-біт Windows

Leave a Reply

[flagcounter image]