Шо є таке «шіїтаке»?

«Нікому не можна вірити, ну зовсім нікому. Навіть собі.» ™
Чесно збирався написати про швидкість роботи avreal — табличку з різними варіантами портів/адаптерів/мікроконтролерів та деякі пояснення. Все збирався, збирався…

Але знову пишу про гриби, причому знову про ті, які ростуть на деревах. В даному випадку — на пеньку тополі. Пеньок цей знаходиться в невеличкому дворику недалеко від бульвару ім. Лепсе. А гриби… Це треба бачити!
shiitake-1

Мені так здається, що це гриб родом з Китаю/Японії і називається він шіїтаке (shiitake, 椎茸, 香菇). На всі сто відсотків я не впевнений, бо їсти-то шіїтаке мені доводилося, але збирали і готували їх без мене. Тому моє «здається» спирається лише на опис грибів, який я почув від мами.


shiitake-2

shiitake-3

shiitake-4

shiitake-5

Вигляд трохи не такий, як на вікіпедії, тут вони відчутно світліші. Але колір гриба залежить в тому числі і від дерева, на якому він росте, може, на наших тополях вони і мають бути світлішими.
Цікаво було б упевнитися, чи це дійсно шіїтаке, чи просто схожий.

Неподалік від цього місця, в офісному центрі «Ірва», є доволі багато китайців (судячи з табличок на автобусах-«розвозках», там розміщується офіс «Huawei-Україна»), можна було б у них спитати. Але там лише молодь, хтозна, чи вони бачили ці гриби в природі, а не на тарілці.

Так що питання відкрите 🙂

2 коментарі to “Шо є таке «шіїтаке»?”

  1. канделябер сказав:

    що Саш, зовсім не працюється? 🙂

    • ReAl сказав:

      «Ой, і не кажіть, кума»™
      Я б оце на зиму завалився спати, але ж лапу смоктати доведеться 🙂
      У тебе досвід більший відпочивати не працювати «кілька місяців» — як воно?

      p.s. А воно таки шіїтаке.

Leave a Reply

[flagcounter image]